Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Kutsal Kitapların Sümer ve Babil'deki Yansımaları - Halkkitabevi

Kutsal Kitapların Sümer ve Babil'deki Yansımaları

Stok Kodu
9786057901606
Boyut
14x20
Sayfa Sayısı
162
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2019-05
Resimleyen
bf5cf3cba0154f75ac8c873aad68de84
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
120,00TL
%22 İNDİRİM
93,60TL
Taksitli fiyat : 9 x 11,44TL
Stokta var
9786057901606
615125
Kutsal Kitapların Sümer ve Babil'deki Yansımaları
Kutsal Kitapların Sümer ve Babil'deki Yansımaları
93.60

Ünlü Sümerolog Samuel Noah Kramerin yazdığı “Sümerler” ve “Tarih Sümerde Başlar” kitaplarıyla tanıştım. Orada bulunan Tufan Olayı ve Eyyub’un Hikayesi’nin Kutsal kitaplarla olan benzerlikleri beni derinden etkiledi ve beni daha çok Sümerleri ve Babillileri araştırmaya sevk etti. Bu konuda Samuel Noah Kramer’in Kutsal kitapların Kökeninin Sümerde olduğu fikri beni pekte tatmin edemiyordu.

Sümerleri incelerken Sümer Dini ve mitolojisinin Kur’an’la benzerliği benim için gün geçtikçe daha çok ortaya çıkmaya başladı. Bu düşünce beni elinizde bulunan, Bilimsellik İddiasını taşımadan yazdığım basit çalışmayı yapmaya itti. Bu çalışma bu benzerliklerin sadece bir kısmını ihtiva etmektedir. Amacım, var olan gerçekleri kendi açımdan insanlara ulaştırmaktı. Zira Allah, Bakara Suresi: 6-7. Ayetlerde şöyle buyurmaktadır: “Şüphesiz, inkar edenleri uyarsan da, uyarmasan da, onlar için fark etmez; inanmazlar. Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azab onlar içindir.” Kalpleri Allah’tan korkarak titreyenlerle gerçekleri paylaşmak istedim.

Bu konuda yazılmış bir esere pek rastlamadım. Yazılanlar varsa da Kramer'in ve Jean Bottero'nun tezlerini destekler mahiyette yazmışlardı. Çabam, bundan sonra yazacak olanlara bir kıvılcım olacaktır, bu bağlamda kitabın dili sade ve basit olmasına özen gösterdim.

“Zubur” kavramı, kur’an’da geçmekte; Tevrat, İncil ve Zebur'un dışındaki geçmiş ümmetlerin “Hikmet Dolu Kitapları” anlamını içeren “Zuburil Evvelin” kavramının geçtiği, ayrıca Şuara Suresi’nin ilgili ayeti: “Kur’an’ın temel ilkeleri, daha önceki ümmetlerin kutsal kitaplarında da yer almıştı.”

Kapat