Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Oyunun Adı Bağ Kurmak - Halkkitabevi

Oyunun Adı Bağ Kurmak

Stok Kodu
9786054922758
Boyut
18x22
Sayfa Sayısı
144
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2019-01
Resimleyen
285623e2cc454d8289fcfdfd0ddec324
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
9786054922758
617367
Oyunun Adı Bağ Kurmak
Oyunun Adı Bağ Kurmak
136.00

Oyunlarla Öğrenim Oyunlar vasıtasıyla büyür, gelişir ve var olan şeyler arasındaki ilişkiyi öğreniriz. Oyunlar dünyayı tanımamıza yardımcı olur. Tecrübelerimizden öğreniriz, bu sebeple çocuklarla çalışmada en temel metot oyundur. Oyunlar, insanın bireysel başarısının başkalarına bağlı olduğunu öğreneceği şekilde düzenlenmelidir, dolayısıyla başarı elde etmek için kişi önce başkalarına yardım etmelidir. Sonuç olarak, insanlar başkaları üzerinden bireysel başarı elde etmek yerine nasıl hep beraber kazanacaklarını ve başaracaklarını öğrenir. Oyun Nedir?

Oyun, içinde olmak istediğimiz gelecek aşamanın bir simülasyonudur. Elkonin'e göre (1978) “Oyun sadece bireysel aklın gelişimini ve iyileştirilmesini sağlamaz aynı zamanda radikal olarak insanın dünyayla olan ilişkisinin düzeyini de değiştirir ve gerçekleşecek muhtemel değişimi şekillendirir, oluşturulan bu yeni görüşün diğer görüşlerle koordinasyonunu sağlar.” Başlangıç derslerinin tamamen oyunlardan oluşturulması tavsiye edilir ve bu birkaç hafta devam edebilir. Tüm bu oyunlar sonucunda;Yapılan işin etkili olmasının takımın birliğine dayandığını, Grubun tüm üyelerinin birbirine bağlı olduğunu, Grubun diğer gruplarla bağlantısını,Dünyanın birbirine bağlı olma durumunu ve insanın bireysel doğasının ahenkli bir küresel-sosyal çerçeve içinde yaşamamızı nasıl zorlaştırdığını, Herkesin bireysel niteliklerinin ve karakterinin önemli olduğunu ve takım çalışmasıyla bunun efektif bir şekilde nasıl kullanılacağını, öğreniriz.

Oyunları sıklıkla karşılıklı konuşmalar izler. Bu iki integral araç (oyunlar ve müzakere), katılımcılara bilgi sağlamakla beraber aralarındaki bağı hissetmelerine de yardım eder. Bu eşsiz bir süreçtir çünkü öğrencinin kendisi bilgiyi yaratır: Oyun içinde gelişen iletişim süreçleri sonucunda bilgiyi keşfeder ve bu şekilde yeni bilgiyi, kavramları, becerileri çabucak özümser ve coşkuyla öğrenirler. Bu metot kişinin doğal öğrenme ve keşfetme arzusunu destekler.

Kapat