Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Sami Güner - Halkkitabevi

Sami Güner

Stok Kodu
9786056166532
Boyut
20x25
Sayfa Sayısı
196
Basım Yeri
İstanbul
Basım Tarihi
2013
Resimleyen
537229a8501040b0b464197e631e7bee
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
9786056166532
610637
Sami Güner
Sami Güner
36.67

Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi'nde Sami Güner retrospektifi

Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi'nin yeni kitabı Sami Güner, 16 Aralık 2013'den itibaren kitabevlerinde yerini alıyor. Eczacıbaşı Topluluğu'nun 40 yılı aşkın bir geçmişe sahip fotoğraf yayıncılığı geleneğinin bir parçası olan ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı tarafından yayınlanan seri, her yıl değerli bir fotoğraf sanatçısının retrospektif kitabını, sanatsal bütünlük içinde izleyicilere ulaştırıyor.

Kitap, “adı fotoğraf olan adam” Sami Güner'in, Türkiye'nin değişik dönemlerini ve yerlerini yansıtan ve şaşırtıcı açılardan çekilmiş fotoğraflarından, ülkemizin insan manzaralarına, portrelerine uzanan geniş bir seçkiyi izleyiciler ile buluşturuyor.

Konsept ve tasarımı Bülent Erkmen'e ait olan ve editörlüğünü Merih Akoğul'un üstlendiği kitapta, Sami Güner'in kızı Nazan Ulutekin ve oğlu Fuat Güner ile yapılan özel bir röportaja da yer veriliyor. Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi'nin 4. kitabı Sami Güner, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde sunuluyor.
Merih Akoğul'un kitaptaki giriş yazısından...

“Türkiye'nin fotoğraf tarihine farklı dönemleri ele alarak kuşbakışı baktığımızda, en popüler ilk fotoğrafçı kim diye sorulsa, 15 sene öncesine kadar hiç düşünmeksizin Sami Güner'in adı hep bir ağızdan söylenirdi.

Sami Güner bir ülkü olarak da ele alabileceğimiz ülkesel değerleri, her zaman milli sınırlarının içinde kalan coğrafya üzerinden büyük bir azim ve kararlılıkla savunmuştur. Ülkeyi sevmenin, ne yalnızca yaşanılan şehir, ne gidilen yerler, ne de inanılan değerlerle ilgisi olmadığını, bunun bir bütün olduğunu Sami Güner'in sergi açılışlarında ya da gösterilerde yaptığı coşkulu konuşmalardan dönemin fotoğraf izleyicileri çok iyi hatırlamaktadırlar.

Türkiye'de amatör fotoğrafçılık, içinde Sami Güner'in de olduğu fotoğrafçılar sayesinde büyük bir ilerleme göstermiş, bu kişiler Türkiye'nin görsel kültürünün oluşmasında büyük katkı sağlamıştır.”

Kapat