Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Tarihe Yön Veren Medeniyetler Seti - Halkkitabevi

Tarihe Yön Veren Medeniyetler Seti

Stok Kodu
6010610498474
500,00TL
%50 İNDİRİM
250,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 30,56TL
6010610498474
765533
Tarihe Yön Veren Medeniyetler Seti
Tarihe Yön Veren Medeniyetler Seti
250.00

1. AsurlularAcımasız Savaşçılar 144 sayfa

Asur, MÖ 2000 yıllarından 612 yılına kadar devam eden, ilk önce, Asur şehri ve çevresinde küçük bir devlet iken, birinci bin yılın ilk yarısında Mezopotamya, Elam, Suriye ve bir süre Mısır'ı da içi ne alan büyük bir imparatorluk olmuştur. Çivi yazılı belgelere göre Asur, üçüncü bin yılın ikinci yarısında Akkadlıların, Subar, Kut ve III. Ur Hanedanı'nın politik ve kültür egemenliği altında kalmıştır. Adı geçen bölgede, bu eski halkla kaynaşan Sami'ler, yüzyıllarca süren Asur Devleti'ni kurmuşlardır.

2.Tolteklerin Ülkesinde Aztekler 144 Sayfa

Azteklerin kökeni kesin olarak bilinmemektedir. Ama bazı gelenekleri, 12. yüzyılda Orta Amerika'ya gelene değin, daha kuzeydeki Meksika Platosunda avcılık ve toplayıcılıkla geçinen bir kabile oldukları izlenimini verir. Azteklerin güneye göçünün, Toltek uygarlığının çöküşünü izleyen ve belki de bu çöküşü hızlandıran genel bir göç hareketinin parçası olduğu sanılır. Texcoco Gölündeki adalara yerleşen Aztekler, tarihleri boyunca başlıca merkezleri olan Tenochtitlan'ı MS 1325'te kurdular. Büyük bir devlet ve sonunda bir imparatorluk kurabilmelerinin temelinde, kullanılabilir tüm toprakların entansif biçimde ekildiği, gelişkin bir sulama ve bataklık kurutma sistemine dayalı olağanüstü tarım düzenleri yatar. Bu yöntemlerle sağlanan yüksek verimlilik, zengin ve kalabalık bir ülkenin doğmasını sağlamıştır.

3.BabillerMezopotamya'nın en gelişmiş Uygarlığı 144 Sayfa

Akadca “tanrının kapısı” anlamına gelen Babil adı (bâb “kapı”, ili “tanrının”), İbrânîce'de Bâbel/Bâvel, Persçe'de Babiruş ve Grekçe'de Babylon şekillerinde kullanılmıştır. Şehrin adına ilk defa milâttan önce III. binyılın sonlarına ait Akad vesikalarında rastlanır; ancak kuruluşunun çok daha önce olduğu tahmin edilmektedir. Çünkü şehrin ilk adı Sümerce Ka-dingir-ra'dır (ka “kapı”, dingir “tanrı”, -ra “-nın”) ve Babil'in bu isimden Akadca'ya yapılmış bir tercüme olduğu açıklıkla anlaşılmaktadır. Bir çivi yazılı tabletin verdiği bilgiye göre Sümer şehir-devletlerini yıkarak Sâmî Akad İmparatorluğu'nu kurmuş olan Akadlı Sargon (MÖ XXIV. yüzyıl) Babil'i ele geçirip tahrip etmiş ve mabetlerinden kaldırdığı tanrı heykellerini, kendi başşehri Akad'ın yanına kurduğu yeni Babil şehrine götürmüştür.

4.HititlerBin Tanrılı Halk 144 Sayfa

MÖ 18. yüzyıl ortalarına gelindiğinde Anadolu'da ilk kez geniş çaplı siyasal birlik kurma çabası içindeki Hititli kralları görmekteyiz. Şehir devletlerinin hüküm sürdükleri görülür. Bu şehir devletlerini bir otorite altında toplamak için ilk hareketler, belgelere göre Kuşşara kralları Pithana ve Anitta tarafından yapılmış olarak ortaya çıkar. Anitta Metni olarak adlandırılan bir Hitit çivi yazısıyla yazılmış belge, MÖ 18. yy. ortalarından Hitit Devleti'nin asıl kurucusu diyebileceğimiz I. Hattuşili zamanına kadar olan Hitit tarihine ilişkin bilgi edinebileceğimiz tek yazılı kaynaktır. Bundan başka doğrudan bu döneme ilişkin bilgi veren yazılı belge yoktur. Zaten bu metni içeren çiviyazılı tabletler de olayların geçtiği zamana değil, çok daha sonraki yüzyıllara, MÖ 16. ve 13. yüzyıllara aittirler.

5.Tarihin En Çok Merak Edilen Halkıİnkalar 144 Sayfa

Güney Amerika'nın batı kıyısındaki And Dağları bölgesindeki Cuzco şehri civarında, efsanevi kralları ve ilk Sapa Inca olan Manco Capac'ın 11. yüzyılda Cuzco Krallığı'nı kurmasıyla başlamıştır. Manco Capac'ın soyunun egemenliğinde Krallık bölgedeki diğer Andlı topluluklar gibi büyümeye devam etmiş ve 1438 yılında adının birebir çevirideki anlamı yer sallayan olan Pachacutec liderliğindeki İnkalar sınırlarını genişleterek diğer Andlı toplulukları egemenlikleri altına almaya başlamışlardır. Böylece, Pachacutec Amerika kıtasında Kolomb öncesi var olan en büyük imparatorluk olan İnka İmparatorluğu'nu (Tawantinsuyu) kurmuştur.

6. Muhteşem UygarlıkMayalar 144 Sayfa

Önceleri komşu halk olarak yaşadıkları, sonraları zaman zaman karşılıklı yönetimlere sahip oldukları Aztekler (Nahuatl) tarafından Maya olarak adlandırılan halklar topluluğu; kendilerini “Kiçe”, “Çöl” gibi boy adlarıyla adlandırmaktadırlar. Aztek dilinde ‘hesap' anlamına gelen Maya sözü, zamanla ortak uygarlığı ve inanış sistemleri olan, ırk özellikleri birbirine benzeyen bu halklar topluluğunun üst kimliği olmuştur.

Yüzyıllardır olagelen kültür etkilenmesinden sonra Orta Amerika'da Mayaların torunları, yeni bir kültür yaratarak hayatlarını sürdürmektedirler. Orta Amerika'da yaşayan Mayaların torunları, şimdi sadece gelen ziyaretçilerin hatıra fotoğrafları çekmeleri için, efsanelerinde geçen kahramanların, doğadışı unsurların temsili giyimlerini kuşanmaktadırlar.

7. Antik Mısır Uygarlığı 144 Sayfa

Mısır, 1525 km genişliğindeki Nil Vadisi'ni kaplar. Dünyanın en uzun nehri (6695 km) olan Nil, Viktorya Gölü civarından ortaya çıkar ve kuzeye doğru akarak Akdeniz'e dökülür. Eski Mısır Uygarlığı, Nil Vadisi'nde gelişmiştir. Nil Vadisi'nin batısını dağlık olan Batı Çölü, doğusunu Doğu Çölü, Kızıldeniz tepeleri ve Kızıldeniz sınırlamaktadır. Kuzeyde Delta Bölgesi'nden başlayan vadi, güneyde çağlayanlara kadar uzanır. Çağlayanlar bölgesinde bulunan kayalıklar geçiş zorlaş Çağlayanların güneyinde ise Sudan (Eskiçağ'da Nubya) yer alır. Eski Mısır'ın geleneksel güney sınırı Birinci Çağlayan'dır. Buradan kuzeye Memfis'e kadar olan bölge Yukarı Mısır, Memfis'in kuzeyindeki Nil Deltası ise Aşağı Mısır olarak adlandırılır. Memfis ile Abidos arasındaki bölge bilim adamlarınca Orta Mısır adıyla anılır. Ancak Eski Mısırlılar “iki Ülke” dediklerinde sadece Aşağı ve Yukarı Mısır'ı ifade etmişlerdir.

8.İlk Medeniyet,İlk Devlet,İlk Sosyal Toplum Sümerler 144 Sayfa

Sümerler, Mezopotamya'ya yaklaşık olarak MÖ 3500'lerden sonra gelmeye başlamıştır. Güney Mezopotamya'daki bataklık bölgeye gelen Sümerler, farklı gruplar halinde yerleşime elverişli bölgelerde Eridu, Ur, Uruk, Lagaş, Umma, Şuruppak ve Kiş gibi birçok şehir devleti kurmuşlardır. Buralara geldiklerinde kendilerinden daha alt seviyede bir köy kültürüyle karşılaşırlar. Bölgeye Sümerlerden önce gelen bu kültür kısa sürede Sümerlerden etkilenir ve çömlekçi çarkı, silindir mühür, yüksek mabet gibi bir takım yeni kültür unsurları oluşturmaya başlayarak eski köy kültürü hızla şehir kültürü haline gelir.

Sümerlerin Güney Mezopotamya'daki bataklık bölgeye geldiklerinde, orada yaşayan mevcut yerli halk hakkında şu an için yeterli bilgiye sahip değiliz. Bunun yanında Sümerlerin menşei de uzun yıllar boyunca kesin olarak bilinememekteydi. Bilim adamları tarafından ilk dönemlerde Hint kökenli ve İndus kültürüne mensup olabilecekleri söylenmiştir. Fakat Antropolojik ve arkeolojik bulgular, Sümer dilinin bitişik bir yapı arz etmesi, Sümerlerin hem Hint hem de bölgeye daha sonraları gelmeye başlayan Sami kavimlerden farklı bir kavim olduğunu gösterir.

9.Antik Yunan Uygarlığı 144 Sayfa

Eski Çağ'daki Ege ve Yunan Tarihini incelediğimizde, Antik Dünyanın en etkileyici kavimlerinden biri olan antik Yunanları görürüz. Antik Grekler (Yunanlar) genellikle batı dünyasındaki demokrasinin ve ulus bilincinin ortaya çıkarıcıları olarak kabul edilirler. Bu kabul edilebilir bir düşüncedir. Ancak antik Grekler, temelde bu olgularla birlikte birçok yeniliği insanlık medeniyetine bırakırken, bunları hiç yoktan var etmemişler, kendi antik tarihçilerinin de kabul ettiği gibi, bu parıltılı kültürü antik dünyanın daha eski ve köklü kültürlerinin bulunduğu Yakındoğu uygarlıklarına dayandırmışlardır. Şunun da kabul edilmesi gerekir ki, Yunanlar Antik Doğu'nun derin birikimlerini olduğu gibi kabul etmemiş, bu olguları kendi kültürleriyle sentezleyerek ve geliştirerek sadece batı Dünyasına değil, tüm Dünyaya miras bırakmışlardır.

10.Urartu 144 Sayfa

İlk Urartu yazılı kaynaklarının ortaya çıkışına kadar Van Bölgesi'ndeki bu yeni krallığın, kuruluş ve gelişme aşamalarının anlaşılabilmesi için tek kaynak grubunu Asur yazıtları oluşturmaktadır. MÖ 9. yüzyılın ortalarından sonra görülmeye başlayan Urartu yazıtları ise imar faaliyetleri, düzenlenen seferler, dini kurallar ve kralların sıralaması gibi birçok konuda bilgi vermesine karşın, Urartu kronolojisinin oluşturulması yine Asur yazılı kaynaklarına bağlıdır.

Asur kaynakları da genellikle krallığın resmi kayıtları olması münasebetiyle taraflı şekilde yazılmıştır. Bu nedenle oldukça abartılı ve propaganda amaçlı kalıplaşmış birçok ifade içermektedir. I. Tiglat-Pileser (MÖ 1114–1076) dönemi kayıtlarında Asur'un karşılarına çıkan aşiret yöneticilerini bile kral olarak ifade etmesini bu abartılara örnek olarak gösterebiliriz. Dolayısıyla Asur kaynakları ile ilgili değerlendirmeler yaparken bu gibi durumları da göz önünde bulundurmak gerekir.

  • Açıklama
    • 1. AsurlularAcımasız Savaşçılar 144 sayfa

      Asur, MÖ 2000 yıllarından 612 yılına kadar devam eden, ilk önce, Asur şehri ve çevresinde küçük bir devlet iken, birinci bin yılın ilk yarısında Mezopotamya, Elam, Suriye ve bir süre Mısır'ı da içi ne alan büyük bir imparatorluk olmuştur. Çivi yazılı belgelere göre Asur, üçüncü bin yılın ikinci yarısında Akkadlıların, Subar, Kut ve III. Ur Hanedanı'nın politik ve kültür egemenliği altında kalmıştır. Adı geçen bölgede, bu eski halkla kaynaşan Sami'ler, yüzyıllarca süren Asur Devleti'ni kurmuşlardır.

      2.Tolteklerin Ülkesinde Aztekler 144 Sayfa

      Azteklerin kökeni kesin olarak bilinmemektedir. Ama bazı gelenekleri, 12. yüzyılda Orta Amerika'ya gelene değin, daha kuzeydeki Meksika Platosunda avcılık ve toplayıcılıkla geçinen bir kabile oldukları izlenimini verir. Azteklerin güneye göçünün, Toltek uygarlığının çöküşünü izleyen ve belki de bu çöküşü hızlandıran genel bir göç hareketinin parçası olduğu sanılır. Texcoco Gölündeki adalara yerleşen Aztekler, tarihleri boyunca başlıca merkezleri olan Tenochtitlan'ı MS 1325'te kurdular. Büyük bir devlet ve sonunda bir imparatorluk kurabilmelerinin temelinde, kullanılabilir tüm toprakların entansif biçimde ekildiği, gelişkin bir sulama ve bataklık kurutma sistemine dayalı olağanüstü tarım düzenleri yatar. Bu yöntemlerle sağlanan yüksek verimlilik, zengin ve kalabalık bir ülkenin doğmasını sağlamıştır.

      3.BabillerMezopotamya'nın en gelişmiş Uygarlığı 144 Sayfa

      Akadca “tanrının kapısı” anlamına gelen Babil adı (bâb “kapı”, ili “tanrının”), İbrânîce'de Bâbel/Bâvel, Persçe'de Babiruş ve Grekçe'de Babylon şekillerinde kullanılmıştır. Şehrin adına ilk defa milâttan önce III. binyılın sonlarına ait Akad vesikalarında rastlanır; ancak kuruluşunun çok daha önce olduğu tahmin edilmektedir. Çünkü şehrin ilk adı Sümerce Ka-dingir-ra'dır (ka “kapı”, dingir “tanrı”, -ra “-nın”) ve Babil'in bu isimden Akadca'ya yapılmış bir tercüme olduğu açıklıkla anlaşılmaktadır. Bir çivi yazılı tabletin verdiği bilgiye göre Sümer şehir-devletlerini yıkarak Sâmî Akad İmparatorluğu'nu kurmuş olan Akadlı Sargon (MÖ XXIV. yüzyıl) Babil'i ele geçirip tahrip etmiş ve mabetlerinden kaldırdığı tanrı heykellerini, kendi başşehri Akad'ın yanına kurduğu yeni Babil şehrine götürmüştür.

      4.HititlerBin Tanrılı Halk 144 Sayfa

      MÖ 18. yüzyıl ortalarına gelindiğinde Anadolu'da ilk kez geniş çaplı siyasal birlik kurma çabası içindeki Hititli kralları görmekteyiz. Şehir devletlerinin hüküm sürdükleri görülür. Bu şehir devletlerini bir otorite altında toplamak için ilk hareketler, belgelere göre Kuşşara kralları Pithana ve Anitta tarafından yapılmış olarak ortaya çıkar. Anitta Metni olarak adlandırılan bir Hitit çivi yazısıyla yazılmış belge, MÖ 18. yy. ortalarından Hitit Devleti'nin asıl kurucusu diyebileceğimiz I. Hattuşili zamanına kadar olan Hitit tarihine ilişkin bilgi edinebileceğimiz tek yazılı kaynaktır. Bundan başka doğrudan bu döneme ilişkin bilgi veren yazılı belge yoktur. Zaten bu metni içeren çiviyazılı tabletler de olayların geçtiği zamana değil, çok daha sonraki yüzyıllara, MÖ 16. ve 13. yüzyıllara aittirler.

      5.Tarihin En Çok Merak Edilen Halkıİnkalar 144 Sayfa

      Güney Amerika'nın batı kıyısındaki And Dağları bölgesindeki Cuzco şehri civarında, efsanevi kralları ve ilk Sapa Inca olan Manco Capac'ın 11. yüzyılda Cuzco Krallığı'nı kurmasıyla başlamıştır. Manco Capac'ın soyunun egemenliğinde Krallık bölgedeki diğer Andlı topluluklar gibi büyümeye devam etmiş ve 1438 yılında adının birebir çevirideki anlamı yer sallayan olan Pachacutec liderliğindeki İnkalar sınırlarını genişleterek diğer Andlı toplulukları egemenlikleri altına almaya başlamışlardır. Böylece, Pachacutec Amerika kıtasında Kolomb öncesi var olan en büyük imparatorluk olan İnka İmparatorluğu'nu (Tawantinsuyu) kurmuştur.

      6. Muhteşem UygarlıkMayalar 144 Sayfa

      Önceleri komşu halk olarak yaşadıkları, sonraları zaman zaman karşılıklı yönetimlere sahip oldukları Aztekler (Nahuatl) tarafından Maya olarak adlandırılan halklar topluluğu; kendilerini “Kiçe”, “Çöl” gibi boy adlarıyla adlandırmaktadırlar. Aztek dilinde ‘hesap' anlamına gelen Maya sözü, zamanla ortak uygarlığı ve inanış sistemleri olan, ırk özellikleri birbirine benzeyen bu halklar topluluğunun üst kimliği olmuştur.

      Yüzyıllardır olagelen kültür etkilenmesinden sonra Orta Amerika'da Mayaların torunları, yeni bir kültür yaratarak hayatlarını sürdürmektedirler. Orta Amerika'da yaşayan Mayaların torunları, şimdi sadece gelen ziyaretçilerin hatıra fotoğrafları çekmeleri için, efsanelerinde geçen kahramanların, doğadışı unsurların temsili giyimlerini kuşanmaktadırlar.

      7. Antik Mısır Uygarlığı 144 Sayfa

      Mısır, 1525 km genişliğindeki Nil Vadisi'ni kaplar. Dünyanın en uzun nehri (6695 km) olan Nil, Viktorya Gölü civarından ortaya çıkar ve kuzeye doğru akarak Akdeniz'e dökülür. Eski Mısır Uygarlığı, Nil Vadisi'nde gelişmiştir. Nil Vadisi'nin batısını dağlık olan Batı Çölü, doğusunu Doğu Çölü, Kızıldeniz tepeleri ve Kızıldeniz sınırlamaktadır. Kuzeyde Delta Bölgesi'nden başlayan vadi, güneyde çağlayanlara kadar uzanır. Çağlayanlar bölgesinde bulunan kayalıklar geçiş zorlaş Çağlayanların güneyinde ise Sudan (Eskiçağ'da Nubya) yer alır. Eski Mısır'ın geleneksel güney sınırı Birinci Çağlayan'dır. Buradan kuzeye Memfis'e kadar olan bölge Yukarı Mısır, Memfis'in kuzeyindeki Nil Deltası ise Aşağı Mısır olarak adlandırılır. Memfis ile Abidos arasındaki bölge bilim adamlarınca Orta Mısır adıyla anılır. Ancak Eski Mısırlılar “iki Ülke” dediklerinde sadece Aşağı ve Yukarı Mısır'ı ifade etmişlerdir.

      8.İlk Medeniyet,İlk Devlet,İlk Sosyal Toplum Sümerler 144 Sayfa

      Sümerler, Mezopotamya'ya yaklaşık olarak MÖ 3500'lerden sonra gelmeye başlamıştır. Güney Mezopotamya'daki bataklık bölgeye gelen Sümerler, farklı gruplar halinde yerleşime elverişli bölgelerde Eridu, Ur, Uruk, Lagaş, Umma, Şuruppak ve Kiş gibi birçok şehir devleti kurmuşlardır. Buralara geldiklerinde kendilerinden daha alt seviyede bir köy kültürüyle karşılaşırlar. Bölgeye Sümerlerden önce gelen bu kültür kısa sürede Sümerlerden etkilenir ve çömlekçi çarkı, silindir mühür, yüksek mabet gibi bir takım yeni kültür unsurları oluşturmaya başlayarak eski köy kültürü hızla şehir kültürü haline gelir.

      Sümerlerin Güney Mezopotamya'daki bataklık bölgeye geldiklerinde, orada yaşayan mevcut yerli halk hakkında şu an için yeterli bilgiye sahip değiliz. Bunun yanında Sümerlerin menşei de uzun yıllar boyunca kesin olarak bilinememekteydi. Bilim adamları tarafından ilk dönemlerde Hint kökenli ve İndus kültürüne mensup olabilecekleri söylenmiştir. Fakat Antropolojik ve arkeolojik bulgular, Sümer dilinin bitişik bir yapı arz etmesi, Sümerlerin hem Hint hem de bölgeye daha sonraları gelmeye başlayan Sami kavimlerden farklı bir kavim olduğunu gösterir.

      9.Antik Yunan Uygarlığı 144 Sayfa

      Eski Çağ'daki Ege ve Yunan Tarihini incelediğimizde, Antik Dünyanın en etkileyici kavimlerinden biri olan antik Yunanları görürüz. Antik Grekler (Yunanlar) genellikle batı dünyasındaki demokrasinin ve ulus bilincinin ortaya çıkarıcıları olarak kabul edilirler. Bu kabul edilebilir bir düşüncedir. Ancak antik Grekler, temelde bu olgularla birlikte birçok yeniliği insanlık medeniyetine bırakırken, bunları hiç yoktan var etmemişler, kendi antik tarihçilerinin de kabul ettiği gibi, bu parıltılı kültürü antik dünyanın daha eski ve köklü kültürlerinin bulunduğu Yakındoğu uygarlıklarına dayandırmışlardır. Şunun da kabul edilmesi gerekir ki, Yunanlar Antik Doğu'nun derin birikimlerini olduğu gibi kabul etmemiş, bu olguları kendi kültürleriyle sentezleyerek ve geliştirerek sadece batı Dünyasına değil, tüm Dünyaya miras bırakmışlardır.

      10.Urartu 144 Sayfa

      İlk Urartu yazılı kaynaklarının ortaya çıkışına kadar Van Bölgesi'ndeki bu yeni krallığın, kuruluş ve gelişme aşamalarının anlaşılabilmesi için tek kaynak grubunu Asur yazıtları oluşturmaktadır. MÖ 9. yüzyılın ortalarından sonra görülmeye başlayan Urartu yazıtları ise imar faaliyetleri, düzenlenen seferler, dini kurallar ve kralların sıralaması gibi birçok konuda bilgi vermesine karşın, Urartu kronolojisinin oluşturulması yine Asur yazılı kaynaklarına bağlıdır.

      Asur kaynakları da genellikle krallığın resmi kayıtları olması münasebetiyle taraflı şekilde yazılmıştır. Bu nedenle oldukça abartılı ve propaganda amaçlı kalıplaşmış birçok ifade içermektedir. I. Tiglat-Pileser (MÖ 1114–1076) dönemi kayıtlarında Asur'un karşılarına çıkan aşiret yöneticilerini bile kral olarak ifade etmesini bu abartılara örnek olarak gösterebiliriz. Dolayısıyla Asur kaynakları ile ilgili değerlendirmeler yaparken bu gibi durumları da göz önünde bulundurmak gerekir.

  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      250,00   
      250,00   
      2
      130,00   
      260,00   
      3
      88,33   
      265,00   
      6
      45,00   
      270,00   
      9
      30,56   
      275,00   
      Finansbank Kartları
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      250,00   
      250,00   
      2
      130,00   
      260,00   
      3
      88,33   
      265,00   
      6
      45,00   
      270,00   
      9
      30,56   
      275,00   
      Bonus Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      250,00   
      250,00   
      2
      130,00   
      260,00   
      3
      88,33   
      265,00   
      6
      45,00   
      270,00   
      9
      30,56   
      275,00   
      Paraf Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      250,00   
      250,00   
      2
      130,00   
      260,00   
      3
      88,33   
      265,00   
      6
      45,00   
      270,00   
      9
      30,56   
      275,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      250,00   
      250,00   
      2
      130,00   
      260,00   
      3
      88,33   
      265,00   
      6
      45,00   
      270,00   
      9
      30,56   
      275,00   
      World Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      250,00   
      250,00   
      2
      130,00   
      260,00   
      3
      88,33   
      265,00   
      6
      45,00   
      270,00   
      9
      30,56   
      275,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      250,00   
      250,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
      6
      -   
      -   
      9
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
  • Yayınevinin Diğer Kitapları
Kapat