Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Teşkilat-ı Mahsusa - Halkkitabevi

Teşkilat-ı MahsusaKafkasya ve Balkanlar’da Operasyonlar

Stok Kodu
9789752430808
Boyut
14x21
Sayfa Sayısı
416
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
3
Basım Tarihi
2020-12
Resimleyen
56055e70379244b186b06e5402e15288
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
160,00TL
%22 İNDİRİM
124,80TL
Taksitli fiyat : 9 x 15,25TL
Stokta var
9789752430808
598338
Teşkilat-ı Mahsusa
Teşkilat-ı Mahsusa Kafkasya ve Balkanlar’da Operasyonlar
124.80

Gayrinizami harp... Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi askeri tarihimizin en önemli kör noktalarından... Teşkilat-ı Mahsusa ise gayrinizami harp tarihimizde müesses bir aşama... Birçoğumuzun gözünde tüm operasyonel ve istihbarî sahaya hakim ezoterik bir örgüt, bir bilinmezlikler yığını. Evet, birçok olayın Teşkilat-ı Mahsusa’nın olağandışılığını doğruladığı yadsınamaz. Yine de diğer tarihi olaylarda olduğu gibi Teşkilat-ı Mahsusa’nın da gerçek insanlardan oluşan gerçek bir geçmişe, köşeleri olan bir tarihsel maceraya işaret ettiğini kabul etmemiz gerekiyor. Yeter ki örgüt ideolojik, estetik veya ahlaki kaygılarla değil konunun doğasından kaynaklanan yanıltıcılığa karşı ihtiyatlı bir şekilde, kaynaklar aracılığıyla bizlere seslenen geçmişin peşinden giderek çalışılsın.

Teşkilat-ı Mahsusa ile ilgili en önemli kaynaklardan birinin, örgütle organik bağı bulunan Arif Cemil Denker olduğu her türlü tartışmanın ötesindedir. Denker, erken Cumhuriyet döneminde, Teşkilat-ı Mahsusa’nın doğrudan devamı sayılabilecek örgütlerin tarih sahnesinden silinmesinden yaklaşık 10 sene sonra Teşkilat-ı Mahsusa hakkında ilk tefrikayı kaleme almıştır. Bu önemine binaen, ülkemizdeki gayrinizami harp tarihi çalışmalarının doğru bir mecrada seyretmesine yardımcı olmayı ve bunları herkes için erişilebilir kılmayı amaçlayarak hazırladığımız Gizli Teşkilatlar Serisi’ne Denker’in Umum-i Harp’te Teşkilat-ı Mahsusa adıyla kaleme aldığı tefrikasıyla başlıyoruz.

Denker bu kritik çalışmasında, batıda İspanya’dan doğuda Çin ve Endonezya’ya, kuzeyde Rusya’dan güneyde Sudan’a kadar oldukça geniş bir operasyonel coğrafyada varlık gösteren Teşkilat-ı Mahsusa’nın Kafkasya ve Balkanlar’daki faaliyetlerine mercek tutmuştur.

Askeri tarihçi – yazar Erhan Çifci ise yayımlandığı dönemin şartlarında gayet akıcı bir üslupla kaleme alınmış olsa da artık anlaşılması zorlaşan bu çalışmayı titiz edisyonuyla çok daha anlaşılır ve kullanışlı bir hale getirmiştir.

Teşkilat-ı Mahsusa: Kafkasya ve Balkanlar’da Operasyonlar adıyla yeniden piyasaya sunduğumuz bu çalışma umut ediyoruz ki Arif Cemil’e literatürde hak ettiği saygınlığı kazandıracaktır.

Kapat