Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Üsküdarlı Selâmî Ali Celvetî - Halkkitabevi

Üsküdarlı Selâmî Ali CelvetîHayatı Tarîkatnâmesi ve Vakfiyyesi

Stok Kodu
9786256618220
Boyut
13.5x21
Sayfa Sayısı
184
Baskı
1
Basım Tarihi
2025-06
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
250,00TL
%5 İNDİRİM
237,50TL
Taksitli fiyat : 9 x 29,03TL
Stokta var
9786256618220
1023728
Üsküdarlı Selâmî Ali Celvetî
Üsküdarlı Selâmî Ali Celvetî Hayatı Tarîkatnâmesi ve Vakfiyyesi
237.50

Üsküdarlı Selâmî Ali Celvetî Hayatı Tarîkatnâmesi ve Vakfiyyesi  * Mustafa Tatcı, Cemâl Öztürk,Tacettin Bütüçi

Azîz Mahmûd Hüdâyî ‘nin izinden giden ve Selamsız Mahallesi’ne adına veren çarpıcı menâkıbıyla tanınan XVII. yüz yıl mutasavvıflarından Celvetî Şeyhi Selâmî Ali Efendi, bilindiği üzere “Selâmiyye” şubesinin pîri. Bugün hâlâ Selâmî (Selâmsız) Mahallesi, Selâmî Çeşme, Selâmî Ali Efendi Câmii, Selâmî Tekkesi gibi mekân ve eserlerde adının yaşamasından da anlayacağımız üzere Selâmî Ali Efendi’nin tesiri oldukça büyük.
Üsküdarlı Selâmî Ali Celvetî Hayatı Tarîkatnâmesi ve Vakfiyyesi adlı eser, Selâmî Ali Efendi’nin biyografisini ve bilinen tek eseri olan Celvetî/Selâmî erkânı ilm-i hâli niteliğindeki “Tarîkatnâme”sini içeriyor.
Celvetîler içinde vahdet-i vücûd anlayışını öne çıkaran ve medreseli bir mutasavvıf olan Selâmî Ali Efendi’nin “Tarîkatnâme”sinde Celvetiyye mensuplarına ait uygulamalar, günlük virdler, kıyâfetler, tâc ve kisveler,  sülûkta nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi detaylar, Celvetîlik kavramı ve bu erkânla ilgili bazı uygulamaların açıklamaları yer alıyor.
Üsküdarlı Selâmî Ali Celvetî Hayatı Tarîkatnâmesi ve Vakfiyyesi; üç ana bölümden meydana geliyor. Eserin birinci bölümünde mutasavvıfın hayatı ele alınmaktadır, bu bölüm Mustafa Tatcı tarafından hazırlanmıştır. İkinci bölümde Tarîkatnâme’sinin çevirisi verilmektedir, bu bölüm Cemâl Öztürk tarafından kaleme alınmıştır. Eserin üçüncü bölümünde de mutasavvıfın vakfiyyelerinin metni değerlendirilmektedir. Bu bölüm iseTacettin Bütüçi tarafından hazırlanmıştır.
Üsküdar’da kendi adıyla anılan mahalledeki mülkünü fukarâya vakfeden ve “Çok söz ruhaniyeti giderir” diyen Selâmî Ali Efendi ile tanışmak isteyenler için “Üsküdarlı Selâmî Ali Celvetî Hayatı Tarîkatnâmesi ve Vakfiyyesi” H Yayınları’nda ilk baskısıyla raflarda!

Kapat