Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Açıklamalı Namaz Tesbihatı ve Transkripsiyonlu Türkçe Okunuş - Halkkit

Açıklamalı Namaz Tesbihatı ve Transkripsiyonlu Türkçe OkunuşAshab-ı Bedir İlaveli

Stok Kodu
9786259964027
Boyut
14x20
Sayfa Sayısı
240
Baskı
1
Basım Tarihi
2023
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
250,00TL
%23 İNDİRİM
192,50TL
Taksitli fiyat : 9 x 23,53TL
Stokta var
9786259964027
950654
Açıklamalı Namaz Tesbihatı ve Transkripsiyonlu Türkçe Okunuş
Açıklamalı Namaz Tesbihatı ve Transkripsiyonlu Türkçe Okunuş Ashab-ı Bedir İlaveli
192.50

Açıklamalı Namaz Tesbihatı ve Transkripsiyonlu Türkçe Okunuşu 
Bilgisayar Hatlı Kolay Okunuşlu Arapça
Ashab-ı Bedir İlaveli

Tesbihat namazın bir nevi hâtimesidir ve çok sevaplı bir ibadettir.
Cenâb-ı Allah, "Namazınızı bitirdiğiniz zaman da ayaktayken, otururken veya yatarken, hangi halde bulunursanız bulunun, Allah'ı anmaya devam edin" (Nisa, 103) buyurmaktadır.
Peygamber Efendimiz (a.s.m.) de pek çok hadis-i şeriflerinde tesbihatın faziletlerinden bahsetmiş ve ümmetini teşvik etmiştir. Bir hadislerinde de:
"Her namazdan sonra;

33 defa Sübhânallah,
33 defa Elhamdülillah,
33 defa Allahü Ekber derseniz, tamamı 99 eder;
100'ün tamamında da, Lâ ilahe illallâhü vahdehû lâ şerike leh, lehü'l-mülkü velehü'l-hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr derseniz, günahlarınız denizin köpüğü kadarda olsa bağışlanır" buyurmuşlardır.
Sübhânallah, Elhamdülillah ve Allahü Ekber kelimelerinin taşımış olduğu mânâları Bediüzzaman şöyle ifade eder:
"Namazın mânâsı, Cenâb-ı Hakk'ı teşbih ve tazim ve şükürdür. Yani, celâline karşı kavlen ve fiilen Sübhânallah deyip takdis etmek; hem kemâline karşı lâfzen ve amelen Allahu Ekber deyip tazim etmek; hem cemâline karşı kalben ve lisanen ve bedenen Elhamdülillah deyip şükretmektir. Demek, teşbih ve tekbir ve hamd, namazın çekirdekleri hükmündedirler. Ondandır ki, namazın harekât ve ezkârında, bu üç şey her tarafında bulunuyorlar. Hem ondandır ki, namazdan sonra, namazın mânâsını tekid ve takviye için, şu kelimât-ı mübareke, otuz üç defa tekrar edilir; namazın mânâsı şu mücmel hülâsalarla tekid edilir."
İncelediğiniz bu tesbihatı, Bediüzzaman Said Nursî, başta hadis-i şerifler olmak üzere maneviyat büyüklerinin kitaplarından tertip ve tanzim etmiştir. Kendisi her namazdan sonra aksatmadan bu tesbihatı okuduğu gibi, talebelerine de okumalarını tavsiye etmiştir.
Bu tesbihatı, Arapça metniyle birlikte Türkçe okunuşu ve açıklamasıyla birlikte sunuyoruz. Bilindiği gibi, Türk alfabesi Arapça'daki bazı harflerin telâffuzunu karşılamıyor. Onun için bu çalışmada transkripsiyon harflerini kullandık.

Kapat