Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Dolandırıcılık Sahtecilik ve Güveni Kötüye Kullanma Suçları Şerhi (Cil

Dolandırıcılık Sahtecilik ve Güveni Kötüye Kullanma Suçları Şerhi (Ciltli)

Stok Kodu
9786053004059
Boyut
17x25
Sayfa Sayısı
1051
Baskı
1
Basım Tarihi
2018-02
Kapak Türü
Ciltli
Kağıt Türü
1. Hamur
9786053004059
860375
Dolandırıcılık Sahtecilik ve Güveni Kötüye Kullanma Suçları Şerhi (Ciltli)
Dolandırıcılık Sahtecilik ve Güveni Kötüye Kullanma Suçları Şerhi (Ciltli)
189.15

Dolandırıcılık, Güveni Kötüye Kullanma ve Sahtecilik Suçları Şerhi isimli kitabımızın ilk baskısının yayınlanmasından kısa bir süre sonra ikinci baskı için çalışmalara başladım.

İkinci baskı, kitabı bir adım daha ileri götürme hedefiyle hazırlanmış ve bu amaçla daha donanımlı hale getirilmiştir. Zaman içinde içtihatlarda ve mevzuatta meydana gelen değişiklikler, aslında bu değişimi birazda kaçınılmaz hale getirmiştir.

6763 sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesi ile birlikte, TCK’nın 158. maddesine L fıkrası ve 3. fıkrasının eklenmesi; basit dolandırıcılık ve basit güveni kötüye kullanma suçlarının uzlaştırma kapsamına alınmış olması, diğer temel konularda da bazı değişiklerin yürürlüğe girmesi nedeniyle kitapta yapısal olarak ayrıntılı bir genişleme ve güncelleme yapılmıştır. İlk baskıdan farklı olarak; TCK’nın ilgili bazı genel hükümleri ile CMK’nın ilgili bazı hükümleri kitabından kapsamından çıkartılarak, asıl konulara daha geniş yer verme imkanı sağlanmıştır.

Suçlarla ilgili, ayrıntılı olarak örnekler gösterilerek ve uygulamadaki bütün ihtimaller değerlendirilerek açıklamalar yapılmıştır. Kitap, normal bir kitap formatının dışında, konusuyla ilgili herşeyi ve konuyla ilgili bütün bilgileri en ince detayıyla okuyucuya aktarma hedefini taşıyarak, sadece teorik olarak bir hususu açıklamak yerine bizzat olaysal noktadan değerlendirme yapılmak suretiyle uygulamaya yön verme ve yapılan hataları en aza indirme amacı taşımaktadır.

Kitap iki ana eksen üzerine oturtulmuştur. Birinci eksende; dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma ve sahtecilik suçları ile bağlantılı diğer suçların uygulamada karşımıza ne şekilde geldiği ve bu suçlarla ilgili somut ihtimallere göre nasıl bir soruşturma ve kovuşturma yürütüleceği geniş açıklamalar ve açıklamalı Yargıtay kararları ile ortaya konmuş; ikinci eksende ise, Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen genel hükümler bağlamında özellikle zincirleme suç, teşebbüs, seçenek yaptırımlar, erteleme ve tekerrür gibi temel konular ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması, uzlaşma, tebligat hukuku gibi usuli hükümler detaylı ve örneklendirme yöntemiyle anlatılmıştır.

Kitabımız yazılırken bazı hedefler belirlenmiştir: Birinci hedefimiz, uygulamada zor diye bilinen bu suçların zorluğunu ortadan kaldırmak, ikinci hedefimiz, özveriyle çalışan Hakim ve Cumhuriyet savcılarımızın, soruşturma ve kovuşturma işlemlerini yürütürken onlara rehberlik yapmak suretiyle yapılan hataları asgariye indirmek, üçüncü hedefimiz ise, uygulamada birliği sağlayarak adaleti eşit oranda sağlamaktır.

Kapat