Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Evinizin Atatürk Köşesi - Halkkitabevi

Evinizin Atatürk KöşesiAtatürk Büstü Hediyeli 5 Kitap

Stok Kodu
9786257065986
Boyut
13,5 x 21cm
400,00TL
%12 İNDİRİM
349,99TL
Taksitli fiyat : 9 x 42,78TL
Stokta var
9786257065986
636550
Evinizin Atatürk Köşesi
Evinizin Atatürk Köşesi Atatürk Büstü Hediyeli 5 Kitap
349.99

HEDİYE MASAÜSTÜALTIN VARAK BOYALI ATATÜRK BÜSTÜ

Masif ahşap kaide
Süblime metal baskı
Beton döküm
Altın varak boyalı

5x5x17cm

BİLİNMEYEN ATATÜRK ve Milli Mücadele 328 Sayfa

Toplumdaki tartışmalara bakıldığında, Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi hakkında birçok konunun bilinmediği görülmektedir. İçinde bulunduğumuz 2019 yılı, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele için “istiklal yürüyüşü”nün 100. Yılıdır. O kutlu yürüyüşün önemli duraklarından bazılarının üzerinden yüz yıl geçmiş bulunmaktadır. Bu eser, 100. Yılında “Atatürk ve Milli Mücadele”nin “bilinmeyenleri”ne ışık tutuyor. Atatürk'ün özel hayatı, öğrenim hayatı ve görev hayatının, Milli Mücadele'nin bildiğimizi zannettiğimiz bilinmeyenleri bu kitabın konusudur. Bazı bölümler eksik bilgileri tamamlamaktadır. Bazı bölümler ise ilk defa bu eserde kamuoyu ile paylaşılan arşiv belgeleri ve fotoğraflarıyla Mustafa Kemal'in yaşam öyküsünde karanlık kalmış bazı sayfaları aydınlatmaktadır. Son bölümde değişik dergi ve televizyonlarda gerçekleştirilen “Söyleşiler” yer almaktadır. “Bilinmeyen Atatürk ve Milli Mücadele” isimli bu çalışmanın; gerçeği öğrenmek isteyenlere, özellikle gençlerimize faydalı olacağı düşünülmektedir. Bilmek isteyenlere yeni bir “bilgi yolu” açacağını ümit edilmektedir.

ATATÜRK VE İZMİR272 Sayfa

Atatürk 11 Ekim 1925 tarihinde İzmir Belediye balkonundan halka hitap etmiş ve bu konuşmada şunları söylemiştir: İzmir'i birinci ve ikinci ziyaretim çok gamlı ve kasvetli zamanlarda olmuştur. İzmir'i ilk gördüğüm gün okulu terk ederek sürgüne gönderildiğim gündür. Bu güzel memlekette sürgün yerime giderken bir kaç saat geçirmiştim. O zaman bu güzel rıhtımı baştanbaşa bize can düşmanımız olan yabancı bir ırkın mensuplarıyla dolu görmüştüm. Bende tepkileri oluşturan bu insanların bu memleketin gerçek evlatlarından daha mutlu daha müreffeh daha zengin oluşu mu beni rahatsız eden? O zaman karar vermiştim ki; İzmir gerçek asil ve soylu Türk İzmirlilerden gitmişti.
GAZİ PAŞAM 288 Sayfa
Atatürk Mersin'e yaptığı seyahatlerden birinde şehirde gördüğü büyük binaları işaret ederek sormuş: -Bu köşk kimin? -Kirkor'un... -Ya şu koca bina? -Yargo'nun -Ya şu? -Salomon'un... Atatürk biraz sinirlenerek sormuş: -Onlar bu binaları yaparken siz nerede idiniz? Toplananların arkalarında bir köylünün sesi duyulur: -Biz mi nerede idik? Biz Yemen'de Tuna Boyları'nda Sakarya'da savaşıyorduk paşam... Atatürk bu anısını naklederken: Hayatımda cevap veremediğim tek insan bu ak sakallı ihtiyar olmuştur der dururdu...
ATATÜRK VE ANITKABİR 224 Sayfa

Türk milleti 10 Kasım 1938'de kaybettiğimiz Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk için O'na yakışır bir anıt mezar yapmıştır: Anıtkabir... O'nun ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak için merkez yaptığı demokrasimizin tecelligâhı olan TBMM'ni açtığı ve Kurtuluş Savaşı sonrasında da devlet yeniden yapılanırken genç Cumhuriyet'in "Başkenti" ilan ettiği Ankara'da yapıldı Anıtkabir... O zaman Rasattepe şimdilerde Anıttepe'de...

Uluslararası bir proje yarışması ile tasarım ve yapımına başlanan Anıtkabir inşaatı yaklaşık on beş yıl sürdü. Başlangıcında Dünya bütün insanlığı etkisine alan ikinci bir küresel savaşın içinde ateş çemberinden geçiyordu. İnşaatın uzun sürmesinin temel nedeni 2. Dünya Savaşı'nın yarattığı bu olumsuz şartlardı.

Bir 10 Kasım günü kaybettiğimiz Atatürk'ü bir başka 10 Kasım günü "Ebedi Medfenine" "Türk Milletinin Sinesine" uğurladık. 1926'daki İzmir Suikastı sonrasında kendisine "geçmiş olsun" dileklerini ileten Türk milletine; "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." demişti.

Evet! Büyük Atatürk 10 Kasım 1953'te vatan toprağı ile sonsuza kadar ayrılmamak üzere kucaklaştı. Gerçekte yattığı yer Türk Milletinin Sinesidir. Ruhu şad mekanı Cennet olsun.

ANILARLA ATATÜRK 216 Sayfa

Şükrü Kaya anlatıyor: 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaların birinde masada idik. Pek çok memleket meselesinin istişare edilmesinin ardından Paşa'ya ara sıra aklıma gelen ama bir türlü sormaya fırsat bulamadığım şu soruyu yönelttim: Paşam İstiklal Savaşı'nda Başkomutan sıfatıyla muhaberelerde verdiğiniz emirler bir yerde toplanmış mıdır? Verdiği yanıt şu oldu: Bir gün Kurtuluş Savaşı'nın Milli Mücadele' nin askeri tarihini ayzacaklar belki de benim Başkomutan sıfatıyla verdiğim bir yazılı ve imzalı emrime rastlamayacaklardır. Savaş arkadaşlarım buradadır hep bilirler; ben muhaberede daima o cepheden bu cepheye gider yapılması gereken hareketleri komutanlara dikte eder onlara not ettirir ve kendilerini de inandırdıktan sonra Şimdi ordu birliklerimize derhal bu hareketlerin yapılmasını kendi imzanızla bildiriniz. derdim.

Kapat