Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Femı̇nı̇st Olan Polı̇tı̇ktı̇r - Halkkitabevi

Femı̇nı̇st Olan Polı̇tı̇ktı̇r

Stok Kodu
9786052603956
Boyut
13.5x21
Sayfa Sayısı
640
Baskı
1
Basım Tarihi
2023-06
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
465,00TL
%18 İNDİRİM
381,30TL
Taksitli fiyat : 9 x 46,60TL
Stokta var
9786052603956
940641
Femı̇nı̇st Olan Polı̇tı̇ktı̇r
Femı̇nı̇st Olan Polı̇tı̇ktı̇r
381.30

Yıldız Ecevit, Türkiye’de 1980’lerden itibaren güçlenen feminizme ve 1990’lardan itibaren kurumsallaşan Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmalarına çok yönlü katkıları olan bir akademisyen ve aktivisttir.
Kitap, kadın çalışmaları alanında feminizmin düşünme, yazma, ilişkilenme biçimleri üzerine çalışırken, yolu Yıldız Ecevit’le kesişmiş, sayısız mekânda ve zamanda, zihin haritalarına serpiştirilmiş onlarca inceliğe tutunarak yollarını bulabilmiş olanların hocalarına armağanıdır. 
Akademik makalelerden deneme ve mektuplara, kadın emeği, akademi, feminist metodoloji ve feminist hareket üzerine çalışmalardan kişisel deneyimler üzerine feminist tartışmalara kadar yayılan bir derleme…
Derleme, Mine Göğüş Tan’ın önsözü ile başlıyor. Önsüzün ardından editörler kitabın hayata geçme serüveni ve kitabın içeriğini sunuyor. Sunuşu Yıldız Ecevit'in yaşam anlatısı izliyor. 
Kitap bu geniş girişin ardından gelen iki ana bölümden oluşuyor. Her iki bolümün ana temaları, kadın emeği, toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmalar ve kadın örgütlenmesi. 
Yürürken Deneyimlediklerimiz başlığını taşıyan birinci bölüm, annelik, bakım emeği, kadınların dayanışması, akademik hayat, feminizm, anti-feminizm ve aktivizm, kadın çalışmaları alanı, tartışmaları yazarların ya da metne konu olan başka kadınların öz yaşam deneyimleri ile harmanlayarak kaleme alınmış yazılardan oluşuyor. Bu yazılara Yıldız Ecevit'e benzer içeriklerle yazılmış bazı mektuplar eşlik ediyor.  
Yürüdüğümüz Yol başlığını taşıyan ikinci bölüm iki alt bölümden oluşuyor. Kadın Örgütlenmesi, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları başlıklı ilk alt bölümde yer alan makale ve denemeler kadın hareketi ve örgütlenme, feminist bilginin anlamı, üretim süreçleri ve yöntem, kadın çalışmaları alanında üretilen akademik bilgi, ekofeminizm ve iklim değişikliği krizine feminist perspektif konularını ele alıyor.  Kadın Emeği başlıklı ikinci alt bölüm Yıldız Ecevit'in sözlü tarih anlatısına dayanan ilk makalenin ardından, kadınların işgücü, yeniden üretim, ücretsiz aile işçiliği, mevsimlik çalışma, kırsal üretim, girişimcilik, meslekler, kooperatifçilik gibi çok çeşitli konuları üzerine yazılmış makaleler yer alıyor.

Kapat