Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
İnsan Hakları ve İmparatorluk - Halkkitabevi

İnsan Hakları ve İmparatorlukKozmopolitanizm Siyasal Felsefesi

Stok Kodu
9786053993810
Boyut
16x23
Sayfa Sayısı
142
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2017-10
Çeviren
Rabia Sağlam
Resimleyen
bf117e4fe39a4a6c9e34cf0f2cdf2eee
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
300,00TL
%12 İNDİRİM
264,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 32,27TL
Stokta var
9786053993810
562055
İnsan Hakları ve İmparatorluk
İnsan Hakları ve İmparatorluk Kozmopolitanizm Siyasal Felsefesi
264.00

İnsan hakları ile günümüzde bu haklar adına açılmış savaşlar arasında özgün bir ilişki var mıdır? Bugün insan hakları, tüm dünyada zulüm ve tahakküme karşı bir duvar mı oluşturuyor yoksa yükselmekte olan bir imparatorluğun ideolojik kılıfı haline mi sokuluyor?

İnsan hakları, eleştirel hukuk ve siyaset felsefesi konularında günümüzün öndegelen hukukçularından olan Costas Douzinas'ın İnsan Hakları ve İmparatorluk – Kozmopolitanizmin Siyasi Felsefesi adlı bu önemli eseri, hukuk ve siyaset felsefesinde eleştiri ile direnişin rollerini incelerken, bunların yaratmış oldukları toplumsal paradoksları ele alıyor.

Gerçekten, bugün de insan hakları güç ve tahakküme karşı bir savunma aracı olmaya devam ediyor. Ancak bu noktada Batı dünyası, şiddet kurbanlarının kurtarıcısı rolüne soyunarak, bu bölünmüş dünyada, insan haklarının idealist, evrensel duruşunu tersine çevirmiş; insan haklarını bu yolla insan hayatını düzenleyen bir araca, dolayısıyla kamu iktidarının ve kişisel isteklerin ifadesine dönüştürmüştür.

Peki, insan hakları, tahakküm ve baskıya yahut yükselen imparatorluğun ideolojik cilasına karşı bir savunma kalkanı mıdır? Bunun yanısıra kozmopolitanizm, adaleti mümkün kılma ve geç kapitalizmin küresel dünyasını huzura kavuşturma yöntemi midir? Bunlar, genellikle son on yılın hızlı gelişen şaşırtıcı olaylarının gün yüzüne çıkardığı türden sorular olarak karşımıza çıkıyor.

Douzinas, bu kitabında yeni dünya düzeninin yarattığı sorunları, günümüzde hukukun işleyişini, adalet kavramının egemenlikle içiçe geçişini, entelektüel ve akademik eleştirinin amfi ile devlet bürokrasisinin çarkı arasında köprü kurabildiği yerleri keşfediyor. Yazara göre bu çalışmanın en önemli yanı ise direnişin siyasal felsefesini geliştirme çabasıyla, eleştirel kuramı yakın tarihin siyasal ve hukuki özellikleriyle biraraya getirmesi olarak kendini gösteriyor.

İnsan Hakları ve İmparatorluk, öne sürdüğü tüm iddia ve çözümlemeleriyle akademik dünyamızda da tartışma yaratacak bir kitap.


“Sadece radikal teorinin değil, aynı zamanda radikal politikanın yenilenmesine de önemli bir katkı.”

- Slavoj ZiZek

“Doğrusu, güçlü ve etkili bir argüman... insan haklarında yasal statü ve ahlak sorununa en özgün katkılardan biri.”

- Drucilla Cornell

“... İngilizce'de bugüne kadar yayınlanmış en ciddi insan hakları kuramı çalışması.”

- Bill Bowring - King's College Law Journal

Kapat