Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Kutsal Dolar: Küresel Ekonominin Gerçekten Nasıl İşlediğini Görmek içi

Kutsal Dolar: Küresel Ekonominin Gerçekten Nasıl İşlediğini Görmek için Tek Bir Doların Şaşırtıcı Yolculuğunu İzleyin

Stok Kodu
9786052997857
Boyut
13.5x21
Sayfa Sayısı
272
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2020-04
Çeviren
Toprak Deniz Odabaşı
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
Orijinal Adı
The Almighty Dollar: Follow the Incredible Journey of a Single Dollar to See How the Global Economy
299,00TL
%30 İNDİRİM
209,30TL
Taksitli fiyat : 9 x 25,58TL
Stokta var
9786052997857
729474
Kutsal Dolar: Küresel Ekonominin Gerçekten Nasıl İşlediğini Görmek için Tek Bir Doların Şaşırtıcı Yolculuğunu İzleyin
Kutsal Dolar: Küresel Ekonominin Gerçekten Nasıl İşlediğini Görmek için Tek Bir Doların Şaşırtıcı Yolculuğunu İzleyin
209.30

Küresel Ekonominin Gerçekten Nasıl İşlediğini Görmek için Tek Bir Doların Şaşırtıcı Yolculuğunu İzleyin
 
Ebeveynlerinizin sahip olduğundan çok daha fazla kıyafet alabilmenizin ama bunları koyabilecek bir ev alma ihtimalinizin onlarınkinden daha düşük olmasının nedenini hiç merak ettiniz mi? Neden benzin fiyatları birkaç ay içinde iki katına çıkabiliyorken aynı hızla düşmüyor?
 
İşte tüm bunların müsebbibi ekonomidir.
 
Hayatımızı şekillendiren karmaşık güçleri kavramak hiç kolay değildir ama endişelenmeyin, bir doların dünyadaki yolculuğunu izleyerek tüm bu karmaşıklığı düzenlemeye başlayabiliriz.
 
Dolar küreselleşmenin can damarıdır. Yeşil, tekli, papel ya da ölü başkanlar… Nasıl adlandırırsanız adlandırın dolar, küresel ekonominin devamlılığını sağlar. Dolaşıma giren dolar, büyük oranda Amerika’nın dışında seyahat eder; dahası dünyadaki doların önemli bir kısmı Çin’e aittir. 
 
Tamam da nakit paramız her gün dünyayı dolaşırken gerçekte ne oluyor? Bu bizim hayatımızı nasıl etkiliyor? Kutsal Dolar, Teksas’ta bir bankadan yola çıkıp Çin Merkez Bankası’na, oradan da Nijerya Demir Yolları’na ya da Irak’ın petrol kuyularına giden bir doların bu yolculuğunu masaya yatırarak, haberlerde bize sunulanların ardındaki ekonomik gerçekleri ortaya çıkarıyor. Çin neden dünyanın en büyük üreticisi ve Amerika neden Çin’in en büyük müşterisi? Serbest ticaret gerçekten iyi bir şey mi? Bir ulus neden gezegenin diğer tarafına bir köprü inşa eder?
 
Bu ve buna benzer sorulara tatmin edici yanıtlar bulacağınız Kutsal Dolar kitabında ekonomist Dharshini David, küreselleşen dünyanın nasıl bir işleyişe sahip olduğunu, kimin gerçekten gücü elinde tuttuğunu ve bunun bizler için ne anlam ifade ettiğini sorguluyor.
 
 “Fevkaladenin fevkinde bir kitap…”
Iain Dale
 
“Son derece aydınlatıcı… Mutlaka okunmalı.”
The Bookseller
 
 “Özgün ve ilgi çekici… Küreselleşmenin ne olduğunu ve insanların bu hırsının kaynağını merak ediyorsanız, inanın bana Kutsal Dolar’dan daha iyi bir rehber olamaz. Siz bakmayın anlaşılmaz kavramlarla kafanızı karıştıran ve kendilerini tek otorite zanneden kibir abideleri ekonomistlere; ekonomi pekâlâ da büyüleyici ve anlaşılabilir olabilir. Hayır burun kıvırmayın, bu kitap bunun kanıtıdır.”
Joel Hills
 
“Son derece açıklayıcı.”
Ian King, Sky News Ekonomi Servisi, Times dergisi yazarı

Kapat