Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Liderler, Kanaat Önderleri ve Kamuoyunun Gözünden Yükselen Güç - Halkk

Liderler, Kanaat Önderleri ve Kamuoyunun Gözünden Yükselen GüçTürkiye - ABD İlişkileri ve Ortadoğu

Stok Kodu
9786055911195
Boyut
14x21
Sayfa Sayısı
342
Baskı
1
Basım Tarihi
2010-09
Resimleyen
5e6e15ddd9264a029970cc9339abd601
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
196,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 23,96TL
Stokta var
9786055911195
444491
Liderler, Kanaat Önderleri ve Kamuoyunun Gözünden Yükselen Güç
Liderler, Kanaat Önderleri ve Kamuoyunun Gözünden Yükselen Güç Türkiye - ABD İlişkileri ve Ortadoğu
196.00

Suriye ve Irak'la ilişkilerini normalleştiren, komşularıyla sorunlarını çözmeye çalışan, vizelerin kaldırılmasıyla çok sayıda ülkeyle daha hızlı iletişim kurmanın yollarını araştıran, ticari ilişkileri ve potansiyeli hızla artan ve bölgesel ve küresel güçlerle stratejik ilişkiler kuran Türkiye, dikkatleri üzerinde toplamaktadır.

- Hugh Pope, Froeign Policy, 29 Nisan 2010

Tüm bölge çapında etkili bir güç haline gelmeye çalışan ve bunu yaparken yumuşak gücü kullanan Türkiye'nin amacı ticaretini geliştirmek ve barışçıl ve istikrarlı bir bölgede yaşamak arzusudur.

- Wendy Kristianasen, Le Monde, Ocak 2010

Türkiye artık ABD'nin bölgedeki küçük ortağı (junior partner) değil. O dönemler geride kaldı. Daha fazla görünmeye çalışan ve kendine daha fazla güvenen bir Türkiye var... Türk dış politikasındaki değişimi İslamizasyon olarak görmek, Soğuk Savaş sonrası değişen koşulları anlamamaktır.

- Stephen Larrabee, Rand Corporation, 3 Haziran 2010

ABD ve Türkiye, Orta Doğu'da düşman değilseler bile en azından hızla stratejik rakip haline geliyorlar. ABD, kendi çıkarlarını devam ettirmek için bölgede temel belirleyici ve düzen kurucu devlet olmaya devam etmek isterken, Türkiye, oyunun kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmeye çalışmakta.

- Steven A. Cook, Foreign Policy, 1 Haziran 2010

Türkiyenin bölgesel liderlik arzuları, ABD ve İsrail ile sorun yaşamasına yol açıyor. Türkiye'nin bu tür beklentilerine olumlu cevap vermeden Türkiye ile ortak bir gelecek düşünmenin zorluğu ortada.

- James Traub, Foreign Policiy, 15 Haziran 2010

Türiye artık eskiden olduğu gibi ABD'ye bağımlı bir ülke değil... Amerikan hükümetleri son zamanlarda Türkiye'nin oynamayı düşündüğü bölgesel ve küresel rolü kabul etmekte zorlanmaktadır...

- Morton Abramowitz ve Henri J. Barkey, National Interest, 17 Haziran 2010

Türkiye, Batı'dan ve ABD'den uzaklaşmıyor; aksine Amerikan yönetimi, Türkiye'nin bu yeni rolünden yararlanabilir ve bir fırsat olarak görebilir.

- Paul Salem, Carnegie Endowment, 6 Temmuz 2010

Erdoğan son çıkışlarıyla bölgede İran lideri Ahmedinejad'ın ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın popülaritesini geride bırakmıştır... Geçen yıl Sırplar, Hırvatla ve Boşnaklar arasında arabuluculuk yapan Türkiye'nin yapıcı rolünden Batı'nın yararlanması ve kendi eliyle Doğuya itmemesi gerekir...

- Delphine Strauss ve David Gardner, Financial Times, 20 Temmuz 2010

Türkiye, odağında kendisinin olduğu bir dış politika izlemektedir. Türkiye, Doğu'ya kaymamakta... ekonomik ve siyasal çıkarlarının gerektirdiği ilişkiler kurmakta... ve bunu yaparken dünyaya kendini merkeze alarak bakmaktadır.

- Owen Matthews, Newsweek, 26 Temmuz 2010

Yüz yıl önce Batılıların sorunu, yıkılmakta olan bir gücü, Osmanlı İmparatorluğu'nu, nasıl parçalayacakları sorunuydu; şimdi ise yükselen bir güç olan Türkiye ile ilişkileri nasıl yönetecekleri sorunudur... Türkiye, Hindistan, Brezilya ve Endonezya ile birlikte yükselen demokrasiler arasında yer almakta...

- Daniel Kliman ve Joshua W. Walker, Christian Science Monitor, 3 Ağustos 2010

Kapat