Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Osmanlı Kültüründe "Delilik” Sorunsalı - Halkkitabevi

Osmanlı Kültüründe "Delilik” Sorunsalı

Stok Kodu
9786051726052
Boyut
13.5x19.5
Sayfa Sayısı
160
Baskı
1
Basım Tarihi
2023-06
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
90,00TL
%22 İNDİRİM
70,20TL
Taksitli fiyat : 9 x 8,58TL
Stokta var
9786051726052
939558
Osmanlı Kültüründe "Delilik” Sorunsalı
Osmanlı Kültüründe "Delilik” Sorunsalı
70.20

Taner Timur’un bu kitabı, ülkemizde tıp alanı dışında pek fazla incelenmemiş olan “delilik” konusunu tarihsel ve toplumsal açılardan ele alıyor. 
Gündelik dilde “deli” sözcüğünü çok kullanmamıza rağmen, siyasi tahlillerde “toplumsal paranoya”lara, “kolektif şizofreni”lere sıkça gönderme yapmamıza rağmen, yine de Türkiye’de deliliği çok boyutlu olarak kavramaya yönelik genel bir eksiklikten ve ilgisizlikten söz etmek mümkün. Oysa konu giderek önem kazanıyor çünkü yalnızca toplumsal psikoloji alanında değil, bireysel anlamda da Türkiye’de ruh sağlığı konusunda son yıllarda bir vahimleşme yaşandığı tıbbi verilerle ortada.  
Osmanlı’da deliliği ve delileri merak etmekle işe başlayan Taner Timur, Cumhuriyet tarihine doğru genişlettiği araştırmasında şu soruların peşine düşüyor: Deliliğin diğer hastalıklardan farklı olarak organik nedenlerden kaynaklanmayan, çağlara ve ülkelere göre değişen “ideolojik” biçimleri var mıdır? Batı’da ve Osmanlı’da deliliğin ortaya çıkış koşulları ve delilere nasıl bakıldığı ne açılardan farklıdır? Bu farklılıkların oluşmasında dinin ve siyasetin etkisi nedir? 
Farklı tarihsel dönemlerin toplumsal-siyasi koşullarıyla delilik arasındaki bağlantıları ortaya koyan bu ilginç araştırmayı okurlarımızın merakla ve zevkle okuyacağını umuyoruz.

Kapat