Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Sosyal Bilimler Ne İşe Yarar? - Halkkitabevi

Sosyal Bilimler Ne İşe Yarar?Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü Söyleşileri

Stok Kodu
9786054787500
Boyut
14x21
Sayfa Sayısı
247
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2015-03
Resimleyen
7295d627a41a4ee48b1430f5f72b9dae
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
9786054787500
482047
Sosyal Bilimler Ne İşe Yarar?
Sosyal Bilimler Ne İşe Yarar? Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü Söyleşileri
21.99

Sosyal bilimler, eleştirel bir akademik pratik olarak, kendisinin ve üniversitenin toplumla kurduğu ilişkiyi konuşma, tarif etme, kurma ve eleştirme işini düzenli olarak yapmak zorundadır; özellikle üniversitenin tanımının ve kendisinin tümüyle değiştiği böylesi dönemlerde.

2013 Bahar Döneminde, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü, yedi oturumluk bir atölye düzenledi. “Sosyal Bilimler ‘Ne İşe Yarar'?” başlıklı atölyenin temel amacı, bir yandan farklı disiplinlerin kendi eleştirisini yapmasına imkan vermek, diğer yandan da disiplinlerarası bir eleştirinin mümkün olup olmadığını araştırmaktı. Felsefe, tarih, sosyoloji, psikoloji, siyaset bilimi, iktisat, edebiyat bölümünden hocaların ve farklı bölümlerden öğrencilerin katılımıyla yapılan atölye çalışmalarında genel olarak akademik dünyanın sorunları ve toplumsal sorunlara ve dönüşüme sosyal bilimlerin nasıl yaklaşabileceği konuşuldu. Atölyeler süresince, farklı bölümlerden hocalar ve öğrenciler kolektif bir çalışma/tartışma imkanı buldu.

Bu atölyede ortaya çıkan birikim, bir üniversite biriminin (kulüp, bölüm, enstitü vs.) kendi alanında yaptığı çalışmayı toplumsallaştırma tarzı bakımından olduğu kadar, bu ilişkiyi farklı şekillerde ifade etme ihtiyacı, eleştirel birikimin ve eleştiri geleneğinin devamlılığının sağlanması bakımından veya üniversiteyi üniversite yapan sosyal, kültürel ve politik imkanların ve deneyimlerin aktarılması bakımında değerlendirilebilir.

“Sosyal Bilimler Ne İşe Yarar?” meselesi, sosyal bilimler tarafından her daim yeniden sorulan, bu anlamda sosyal bilimlerin “kendi üzerine düşündüğü” ve kendi eleştirisini yaptığı bir meta-mesele olarak düşünülebilir.

Kapat