Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Ülkemizde Bitkisel Hammadde Kaynakları - Halkkitabevi

Ülkemizde Bitkisel Hammadde Kaynaklarıİlaç, Parfüm ve Kozmetik Sektörleri İçin

Stok Kodu
9786052881132
Boyut
14x21
Sayfa Sayısı
265
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2017-11
Resimleyen
ca7e1ccd6c0a4eb2be0db6b483964407
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
172,00TL
%40 İNDİRİM
103,20TL
Taksitli fiyat : 9 x 12,61TL
Stokta var
9786052881132
566466
Ülkemizde Bitkisel Hammadde Kaynakları
Ülkemizde Bitkisel Hammadde Kaynakları İlaç, Parfüm ve Kozmetik Sektörleri İçin
103.20

Kimya sanayisi, plastikten kozmetiğe, ilaçtan boyaya, üretiminin yaklaşık %30'u tüketiciye doğrudan ulaşan bitmiş ürünler; %70'i ise diğer sektörlere ham madde sağlayan ürünlerden oluşan merkezî bir endüstri koludur. Bilimin sihirle karıştığı efsanevi simyanın dönüşü, bu defa kimya sanayisinin üretimleri ile gerçek olacak gibidir. 21. Yüzyıl kimya sanayisinin altın çağının başlangıcı olarak anılacaktır. Simyacıların yapamadığını modern zamanların kimyagerleri yapacak, dokundukları her ürünü altından daha değerli tüketim mallarına dönüştüreceklerdir.
Kimya sanayisi; özellikle biyokimya/biyoteknoloji ve nanoteknolojide yaşanan bilimsel gelişmelerin, kadim bilgi ile buluşturulmaya çalışıldığı tarihi bir dönemeçtedir. Geleneksel yöntemlerle, bilimsel yöntemlerin arasında sancılı bir süreç geçiren alan, bu dönüşümü doğru yönetilebilirse ülkemizin kaderini değiştirebilme potansiyeline sahiptir. Çünkü son yıllarda dünya genelinde; doğal kaynaklı kozmetik ürünler, parfüm ve ilaç üretimi yönünde bir eğilim baş göstermiştir.Ekolojik dengeleri bozmadan, nitelikli, markalı ve dünya pazarında yarışabilecek katma değeri yüksek ürünler yapabilmek çok önemlidir. Bu sektörler kadın istihdamı için de çok uygun olup, ülkemiz mutlaka alana yatırım yapmalı, aktif ürün/hammaddeler üretecek pilot tesisler kurmalıdır.

Bu kitap; doğal bitkisel kaynaklarımızı(Gül, zambak, yasemin, kantaron, turunçgiller, defne vs) tanımlamak, onları sağlıklı ürünlere çevirerek ekonomimize ne kadar katkı sağlayabileceğimize dikkat çekmek amaçlı kaleme alınmıştır. Bunun yanı sıra aromaterapi, parfüm, esans, organik kozmetik gibi kavramlar tanımlanmış ve son bölümde biyomedikal bitkilerle ilgili yazılarıma yer verilmiş olup, sorunlar/çözüm önerilerinden bahsedilmiştir.

Kitabın faydalı olmasını umuyor ve diyorum ki; “Kimyaya Hükmeden Dünyaya Hükmeder”.

Kapat