Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve AİHM Yorumlarıyla Ceza Muhakemesi Kanunu

Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve AİHM Yorumlarıyla Ceza Muhakemesi Kanunu Uygulama Rehberi

Stok Kodu
9786051466156
Boyut
14x21
Sayfa Sayısı
968
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2015-05
Resimleyen
487054d38669450d8ad753502f0e123b
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
1. Hamur
Dili
Türkçe
9786051466156
574467
Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve AİHM Yorumlarıyla Ceza Muhakemesi Kanunu Uygulama Rehberi
Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve AİHM Yorumlarıyla Ceza Muhakemesi Kanunu Uygulama Rehberi
106.70
  • Ceza Muhakemesi Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun
  • Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
  • Çocuk Koruma Kanunu
  • Adlî Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun
  • Tebligat Kanunu
  • Adli Sicil Kanunu
  • Basın Kanunu
  • İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun

Ceza Muhakemesi Kanunu, ceza yargılamasının temelini oluşturmaktadır. Ancak Kanunun uygulamasında Yargıtayın verdiği kararlarda zaman zaman değişiklikler yaşanmakta, yorumlar, konuya farklı bakış açılarıyla değişikliğe uğrayabilmektedir. Yargılamanın adil bir kararla sonuçlanması, ancak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasal kurallara uygun davranmak, adil yargılama ilkeleri ile bağdaşır davranış ve yorumlarla mümkün olabilmektedir.

Ceza soruşturması, yargılama ve kanunyolları ile ilgili maddelerin uygulamasında AİHM'nin ve Yargıtay Ceza Genel Kurulunun yorumları ile olay ve hukuksal kurumlara yaklaşımları önem kazandığından, Ceza Muhakemesi Kanunu Uygulama Rehberi adını verdiğimiz kitabımızda, sadece, halen geçerliliğini koruyan, hukuken kabul gören karar ve yorumlara yer verilmiş, uygulamanın kolaylaştırılması için püf noktaları diyebileceğimiz, tartışmaya sebep olacak hususlara ilişkin kararlar kitaba alınmış, önceki yıllarda verilmiş olmakla birlikte, değişikliğe uğramış ve genel kabul görmeyen yorum ve yaklaşımlara ise yer verilmemiştir.

AİHS ve AİHM'nin kararları anayasamız gereği bağlayıcı nitelikte olduğundan, özellikle uygulaması çok olan ve güncel nitelikli kararlar, aydınlatıcı olmaları gereği kitaba alınmış, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Ek Protokollere öncelikle yer verilmiş, AİHM'ne başvuru koşulları ve yolu başlangıç bölümünde gösterilmiştir. Kitaba uygulamacıların eli altında bulunması gereken, çok uygulanan bir kısım kanunlar da eklenmiştir.

Kapat